Skip to content

افتتاح دو آزمایشگاه تحقیقاتی "یادگیری و بینایی ماشین" و "طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های دیجیتال" توسط ریاست دانشگاه

بمتاسبت هفته پژوهش دو آزمایشگاه تحقیقاتی "یادگیری و بینایی ماشین" و "طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های دیجیتال" توسط ریاست دانشگاه افتتاح شد.

آزمایشگاه یادگیری و بینایی ماشین، که به همت دکتر جمشید پیرگزی و دکتر علی قنبری سرخی راه‌اندازی شده است، مکانی برای شناسایی مسائل دنیای واقعی، ارائه و توسعه راهکار به سازمان‌ها و شرکت‌ها و ایجاد پیوند و هم‌افزایی بین دانشگاه و صنعت از طریق طرح‌های پژوهشی و صنعتی می باشد. در این آزمایشگاه و با توجه به اهمیت آن، دانشجویان مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر و ریاضی در راستای کارهای عملی هدایت می‌شوند. از جمله اهداف کوتاه مدت این آزمایشگاه، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های مختلف، ایجاد تیم و گروه متخصص در این زمینه، ارائه مشاوره و آموزش در جهت آشنایی و به‌ کارگیری ابزارها و بسته‌های تخصصی یادگیری ماشین، بینایی ماشین، و تأمین امکانات سخت‌افزاری برای اجرای محاسبات مورد نیاز در پایان‌نامه‌‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌باشد. از جمله اهداف بلند مدت آزمایشگاه می‌توان به انجام پروژه در زمینه یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، پردازش تصویر و بینایی ماشین و تحلیل داده‌های مالی، ارائه مشاوره و کمک به تولید محصول نرم‌افزاری و تجاری‌سازی ایده‌ها، ارائه مشاوره و انجام پردازش‌های خاص در زمینه تحلیل ویدئو و تصویر اشاره کرد. تاکنون مقالات متعددی بر اساس پژوهش‌های انجام شده در این آزمایشگاه در مجلات معتبر چاپ شده است. علاوه بر این در این آزمایشگاه تمرکز بر روی تولید دو محصول صنعتی در زمینه سیستم‌های پایش تصویری می‌باشد که نسخه اولیه این دو محصول تولید شده است.

آزمایشگاه طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های دیجیتال نیز با هدف پژوهش در زمینه ارزیابی و پیاده‌سازی الگوریتم‌ها و سیستم‌های دیجیتال بر مدارهای دیجیتال مبتنی بر آرایه‌های دیجیتال قابل برنامه‌ریزی و پردازشگرهای سیگنال دیجیتال می‌باشد. لازم بالذکر است که هدف از آموزش دانشجویان، انتقال تجربیات عملی در زمینه طراحی سیستم‌های دیجیتال با استفاده از ابزارهای خودکار طراحی دیجیتال (CAD Tools) و نیز پیاده‌سازی سیستم‌های دیجیتال با عناصر برنامه‌پذیر همچون، DSP, CPLD و FPGA می‌باشد.