Skip to content

برگزاری سومین کنفرانس بین‌المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوانفورماتیک ایران به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران

بزرگترین رویداد بین المللی بیوانفورماتیک کشور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فناوری مازندران، بزرگترین رویداد بین المللی بیوانفورماتیک کشور در دوازدهمین همایش ملی و سومین کنفرانس بین‌المللی بیوانفورماتیک ایران با حضور اساتید، پژوهشگران و دانشجویان حوزه‌‌های مرتبط پزشکی، زیست شناسی، هوش مصنوعی و سایر علوم مرتبط از دانشگاه‌های کشور و پژوهشگرانی از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خارج کشور به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران برگزار شد.در مراسم افتتاحیه این کنفرانس، دکتر‌ ربانی ریاست دانشگاه ضمن خوش‌آمدگویی و بیان خیرمقدم به نخبگان و مدعوین حاضر در این رویداد، با اشاره به کلام امیر المومنین در رابطه با اهمیت علم آموزی افزود: کسب علم سبب ایجاد قدرت خواهد شد و همایش‌های علمی زمینه تبادل ایده‌های علمی بین محققین و پژوهشگران و بسط علم را فراهم خواهد نمود.

  

 

دکتر ربانی ضمن اشاره به برگزاری رویدادهای متعدد علمی و فرهنگی در ماه‌های اخیر در دانشگاه افزود: با رشد و توسعه علم و فناوری در چند دهه اخیر، گرایش‌های مختلف علمی رشد پیدا کردند و طرح مسائل کلان و پیچیده علمی سبب توجه ویژه به تخصص‌ها و گرایش‌های بین رشته‌ای شده است. وی در ادامه افزود: کاربرد انفورماتیک در سال‌های اخیر سبب پیشرفت‌های مناسبی در حوزه علوم زیست شناسی و پزشکی شده است و استفاده از علم انفورماتیک در علوم زیستی و پزشکی یک علم جدید و میان‌ رشته‌ای به نام بیوانفورماتیک را ایجاد نموده است.دکتر ربانی در خاتمه ضمن اشاره به راه‌اندازی رشته بیوانفورماتیک در دانشگاه افزود: دانشگاه علم و فناوری مازندران به همراه دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه زنجان جزء معدود دانشگاه‌هایی هستند که در گرایش بیوانفورماتیک در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو دارند. وی در ادامه اظهار داشت: یکی از ماموریت‌های دانشگاه علم و فناوری مازندران توجه به ایجاد گرایش‌های بین رشته‌ای مورد نیاز کشور در کنار سایر ماموریت‌های تعریف شده از جمله نفت، گاز، محیط زیست و علوم دریایی می‌باشد.

 

دکتر صادقی، رئیس انجمن بیوانفورماتیک ایران نیز در سخنانی کوتاه، با مثبت ارزیابی کردن میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران در این دوره از همایش و تشکر از تیم‌های علمی و اجرایی که ماه‌ها در تدارک برپایی این کنفرانس بوده‌اند؛ فضای ایجاد شده در این رویداد را جهت نزدیک شدن متخصصان و تبادل فکر و تجربه مناسب دانست و ابراز امیدواری نمود تا آینده‌ای روشن در انتظار این حوزه و انجمن بیوانفورماتیک ایران باشد.

برگزاری پنل‌های تخصصی ارائه مقالات برتر، کارگاه‌های تخصصی بیوانفورماتیک و نمایشگاه پوسترهای ارائه شده به دبیرخانه این کنفرانس از مهمترین برنامه‌های همایش در طول سه روز بوده است.

در آیین اختتامیه‌ی این کنفرانس که با حضور دکتر ربانی، ریاست دانشگاه علم و فناوری مازندران، اعضای انجمن بیوانفورماتیک ایران و اساتید، نخبگان، دانشجویان و سایر مدعوین شرکت کننده برگزار شد، دکتر علی قنبری، دبیر علمی این رویداد، به گزارشی کوتاه از از پذیرش مقالات و پوسترها پرداخت. وی افزود: از ۱۶ مقاله‌ی حضوری، یک اثر حائز مقام برتر شد. در بخش پوسترهای مجازی، ۴۸ اثر و در بخش پوسترهای حضوری نیز ۶۷ اثر مورد پذیرش قرار گرفت که دو اثر حائر مقام برتر شدند.در بخش دیگری از مراسم، دکتر جمشید پیرگزی، دبیر اجرایی همایش، ضمن ارائه‌ی گزارشی از روند شکل‌گیری دبیرخانه و اقدامات اجرایی برنامه، از زحمات کمیته‌های علمی، تیم‌های اجرایی دانشجویی و مجموعه‌ی همکاران دانشگاه تقدیر نمود. در پایان این مراسم، از سخنرانان کلیدی و نفرات برتر کنفرانس تجلیل بعمل آمد.

شایان ذکر است که در سومین کنفرانس بین‌المللی و دوازدهمین همایش ملی بیوانفورماتیک ایران که به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران برگزار شد، پروفسور مارتین نواک از دانشگاه هاروارد آمریکا، پروفسور عماد تاج خورشید از دانشگاه الینوی آمریکا، دکتر مهدی صادقی از موسسه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، دکتر جمشید پیرگزی از دانشگاه علم و فناوری مازندران، دکتر سید حیدر از موسسه تحقیقات سرطان لندن، دکتر لاله حق وردی از موسسه زیست شناسی سیستم های پزشکی برلین، دکتر حسام منتظری از دانشگاه تهران بعنوان سخنرانان کلیدی به ارائه‌ی مباحث علمی خود پرداختند.